Historie

Het is allemaal ooit begonnen met een wandeling door het Lingebos in de winter...

Na een heerlijke wandeling wilden we graag iets gaan drinken, maar we konden helemaal niets in Het Lingebos vinden!

De woning van Staatsbosbeheer zou te koop komen en ook het bedrijfspand wat ernaast stond. Toen we op de terugweg langs het pand reden riep ik: STOP! Hier gaan we een pannenkoekhuis beginnen!

De volgende ochtend heb ik een afspraak bij de gemeente gemaakt. Deze vonden het een goed plan en een aanwinst voor het recreatiegebied. We hebben geinformeerd welke papieren en scholing we nodig hadden en zijn direct begonnen de benodigde papieren te halen. Dit hadden we in no-time voor elkaar. Echter wilde Staatsbosbeheer het pand niet onderhands verkopen. Dit was een groot probleem. Vele malen gebeld met Staatsbosbeheer, maar het mocht niet baten. Toch lieten wij het er niet bij zitten. We waren zo enthousiast geworden toen we het pand zagen en wilden dit niet loslaten.

Na bijna twee jaar hebben we het pand uiteindelijk op een veiling bij inschrijving kunnen kopen van Staatsbosbeheer. Toen kon de strijd beginnen...

De panden stonden al een aardige tijd leeg dus er was wel het een en ander aan achterstallig onderhoud. Met behulp van familie hebben we in zeven maanden (zeven dagen per week) enorm veel werk verzet en dit is uiteindelijk het resultaat geworden (zie rechts).

De opening vond plaats op 3 september 1999 voor genodigden en op 4 september 1999 voor de gasten.